Site icon Bytabil.net

Subaru har toppklassad autobroms som standard: EyeSight

Subaru Autobroms EyeSight

Subaru har inte bara en autobroms av högsta klass kallad EyeSight, denna är till och med standard i nya Subaru Outback. Modern säkerhetsteknik kommer på löpande band i dagens bilar. Dessa säkerhetssystem, eller autobromsar som det lite enklare kallas har olika nivåer. Autobromsarna fungerar i olika hastigheter och har olika avancerade externa analyssystem. Subaru ligger i framkant när det gäller den mer avancerade tekniken.

Subaru har två kameror i framrutan som analyserar området framför bilen och detekterar exempelvis cyklister, fotgängare och bilar. Subaru uppger att deras system kan bromsa till stillastående från 50 km/h och lägre. EyeSight systemet har funnits sedan 2008 som tillval och är nu inne på den tredje generationens EyeSight som i Subaru Outback 2015 är standard. Att det är standard betyder extra mycket när det gäller säkerhet då alla dessa bilar har detta, annars kan köparna välja bort det för att det inte är något som syns och att man tänker att man kör bra ändå. När det är standard faller det inte heller bort i inbytesvärderingen när bilen senare ska bytas in vilket många tillval annars ofta gör. I Japan där EyeSight inte är standard väljer trots allt 85% detta som tillbehör.

Japanska säkerhetsinstitutet J NCAP har testat systemet med absolut högsta poäng 40 och 40. Det sätter Subaru i toppen avseende modern säkerhetsteknik i bilar 2015.

Källa: Subaru

Exit mobile version