Site icon Bytabil.net

STP Injector Cleaner

[Detta är inte ett sponsrat inlägg]

Bakgrund:
Vi har en Etanolbil (Volvo V70 2.0F) som gått drygt 5000 mil. Bilen har gått på både Etanol och bensin, senaste rekommendationen är att köra minst var 4:e tank på bensin vilket vi håller därefter. Vid enbart körande på etanol så kan man få igensatta bränslespridare och ojämn motorgång.

Medlet:
Nu såg jag en liten flaska: STP Incjetor Cleaner. Detta innehåll sägs göra rent bränslespridarna. På flaskan står det ”En flaska avlägsnar alla beläggningar i insprutningssystemet” samt ”Ger tillbaka kraft och acceleration”. Det står även ”Akuthjälp vid ojämn och ryckig gång, eller efter 5000km”(500mil alltså). Medlet är avsett för bensinmotorer (finns även i dieselvariant).

Detta medel har ingen koppling eller reklam till just Etanol-Bensinmotorer. Jag köpte flaskan för 75kr och tänkte att den borde vara bra för min bil då etanol orsakar igensättning av bränslespridarna. Även om jag växlat med bensin redan då och då så var detta ju ändå bara 75kr extra. Jag körde först ett par tankar enbart med bensin för att all etanol skulle vara borta. Sen vid fulltankning av bensin så hällde jag i flaskan.

Resultatet:
Man kan ju hoppas att det gav lite extra rengöring i bränsleinsprutningen. Jag har inte märkt någon extra kraft och ingen extra acceleration efter ha använt medlet, å andra sidan har jag inte märkt någon försämring avseende kraft och acceleration innan medlet heller.

Innehållet:
Det enda som står är att den innehåller: Petrolium

Läsarfråga:
Är det någon läsare som tror på denna produkt, och om den var bra för min bil? Eller har jag betalat 75kr för ingenting? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version