I helgen anordnade tidningen Auto Motor Sport Stockholms Bilfestival 2012 i Kungsträdgården. Många biltillverkare var på plats och visade upp sina finaste bilar. Även klassiska bilar och några tävlingsbilar visades upp. Jag var där för att representera bytabil.net. Fast några byt bil affärer var det inte det gick ut på här i första taget. Utan här fick allmänheten chansen att titta på bilar som man kanske inte brukar göra, och på en central plats mitt inne i stan.

Barnen kunde köra trampbilar i en bana samt prova att köra snabba radiostyrda bilar. Audi anordnade en offroad demo med sin Touareg bil som man kunde sitta med i. Först fick man då åka upp på en ramp med 40% lutning som sedan vippade över åt andrahållet så man fick känna känslan att åka ner för en brant backa. Man fick sedan sitta i bilen när den kördes på ett hinder med kraftig sidolutning.

Koeningsegg montern var välbesökt då många ville ta chansen att se deras blänkande undermaskin i verkligheten. Även Saab var representerade via Saab Museum och visade troligen världens nyase musiebil Nya Saab 95 kombi.

Allt som allt var det en trevlig rundtur. Vi hade hoppats på att Golf 7 skulle finnas på plats men den var för ny och inte ännu tillgänglig informerade man.

Auto Motor Sport tidningen som anordnade dagen är en bra tidning som jag prenumererar på, vill du också göra det för bra bilnyheter så kan du få ett prenumerationserbjudande genom att trycka här.

Nedan lite bilder som jag tog:

Audi offroad demo

Corvette Amerikansk Polisbil

BMW M6 motor, som många män tittade på

Tuffa rallybilar

Många ville klämma och känna lite på bilarna

Trampbilar för barnen

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.