Site icon Bytabil.net

Sommarkänsla med Nokian Hakkapeliitta R2 vinterdäck

Denna vinter har varit väldigt bra för biltrafikanter i Stockholmsområdet lika så många andra platser i Sverige. Lite snö är trist för barnen och vinterkänslan i det stora hela. För biltrafiken är det dock tvärtom, ju mindre snö desto mindre problem och mindre olyckor.

Mina Nokian Hakkapeliitta R2 däck som jag har testat har fungerat utmärkt denna vinter. Däcken är dubbfria och, ja, jag har inte ens märkt att jag haft vinterdäck på faktiskt. De är tysta och greppet har varit utmärkt även de få dagar som lite snö har trillat ner. I slasken efter saltningarna på Stockholmsvägarna har de också fungerat bra. Is har inte gått att finns i Stockholmsområdet denna vinter.

Det enda jag tyckt mig märka är att nu när det var lite mer plusgrader ute och jag bromsade hårt på torr väg i ca: 70 km/h så anade jag aningen längre bromssträcka än väntat. Men det är klart bromssträckan är alltid längre än man vill tro i höga hastigheter. Dubbfria vinterdäck har dock sämre bromssträcka i sommartemperaturer, vilket hänger ihop med gummiblandningen och att det inte finns däck som funkar optimalt både i värme och kyla. Så är det bara.

I alla fall så har Nokiandäcken varit bra hittills denna vinter, och de som valt dubbfria däck är vinnare denna vinter i alla fall.

Exit mobile version