Site icon Bytabil.net

Solarplexius solskydd och fönstertoning för bilen

Vill du ha tonade rutor till bilen?, tycker du det är snyggt eller vill du har lägre solinstrålning? Då finns ett alternativ till solskyddsfilm som kräver fackmannamässig montering: Solarplexius toningsskivor som du lätt kan montera själv. Det är tunna, genomskinliga, mörktonade polycarbonat skivor som du själv kan montera på fönsterna från bilens insida. Skivorna är måttanpassade, böjbara och lätta att få på plats genom att de skjuts in mellan fönstret och bilens inredning. Du fixerar dem enkelt med smidiga fästen som medföljer. Du kan också lätt ta bort toningsskivorna när så önskas. Toningsskivorna finns till i stort sett alla bilar på marknaden. Du beställer dem enkelt direkt från deras hemsida: Solarplexius.se

Solarplexius eliminerar 90% av solljuset och temperaturhöjningen i bilen sker långsammare vid parkering utomhus soliga dagar. Fönstertoningen skyddar också för insyn i bilen och minskar risken för inbrott.

För barnfamiljer som har barn i baksätet, speciellt små barn så finns toningsskivor för bakre passagerardörrarna. Då slipper man exempelvis sugproppsbaserade solskydd samt att Solarplexius täcker hela fönstret. OBS! Man kan inte öppna sidorutorna när toningsskivorna är på plats, dessa följer inte med rutan ner i dörren.

Solarplexius toningsskivor kan beställas i stort sett efter eget önskemål. Bara för bakrutan, för bakpartiet/lastutrymmet på kombibilar, bara för passagerardörrarna m.m.

Bytabil.net rekommenderar framför allt följande toning av bilfönster:
1: Bakpartiet på kombibilen, du minskar insyn och får mindre soluppvärmning. Det är ett billigt alternativ som du själv kan monterna.
2: Bakdörrarna om man har småbarn i baksätet.

Enda nackdelen med toning av rutorna är att det blir svårare att se bakåt i bilen när det blir mörkt (Gäller om man har toning på bakrutan), detta gäller förstås för alla typer av toningar.

OBS! Lämna aldrig barn eller djur ensamma i bilen, varken med eller utan tonade rutor!

Exit mobile version