Site icon Bytabil.net

Skoda inför autobroms som standard

Skodas bilar får autobroms som standard till 2016

Modellåret 2016 innebär en stor förändring för Skoda, och alla i trafiken, Skoda har beslutat att deras bilar ska vara utrustade med Front Assist som de kallar sin autobroms. Detta har tidigare varit tillval för 3000 kronor. Detta är steg 1 i autobroms-skalan, dvs det som söker av framför bilen. En prisökning sker på bilarna men det är mer nyheter än detta till 2016 som motiveras av prisökningen, exempelvis mer effekt ur motorerna.

Detta är ett bra steg av Skoda att ta, det gynnar alla i trafiken. Autobroms är annars något som kunden kan tänkas välja bort till förmån för ett lägre pris, alla tycker inte att detta är det viktigaste tillbehöret. Sen kommer dagen då de inser att de skulle haft nytta av autobromsen och då är det för sent.

Trafiksäkerhet är en fråga för alla oavsett om man har bil eller inte. Det är bra att tillverkarna ökar nivån genom att standardisera säkerhetsutrustning.

Vad tycker du själv? Är det bra att Skodas bilar får autobroms som standard, eller vill du hellre att Skoda och andra har enklaste möjlig utrustning till förmån för ett lägre grundpris?

Exit mobile version