Site icon Bytabil.net

Seat med Sveriges nöjdaste bilägare läggs ner

Seat som har Sveriges nöjdaste bilkunder läggs ner till förmån för Cupra

Precis när Seat uppnått förstaplatsen för Sveriges nöjdaste bilägare så aviserar Seat att man kommer lägga ner varumärket Seat. Det är i en Sifo undersökning som KVD-bil beställt som Seat tar förstaplatsen som därefter följs av BMW och Mercedes i listan. Lagom till denna utnämning så meddelar alltså Seat att de lägger ner. Är man så nöjda med att uppnått detta mål och tycker att man ska lägga ner företaget när man är i topp?

Nej, förstaplaceringen har inget med detta att göra. Bakgrunden är övergången till elbilar samt att det nya varumärket Cupra har gått väldigt bra. Några kanske minns att Seats sportversioner hade modellbeteckningen Cupra på bilarna. På senare år bröts detta ut och Cupra som eget varumärke skapades fristående från Seat. Cupra blev istället de lyxigare och sportiga versionerna av Seats bilar. Detta blev tydligen ett lyckat koncept så pass att man väljer att enbart fortsätta med varumärket Cupra. Man fortsätter dock utveckla de Seat modeller som finns idag och målet är att runt 2030 så sker övergången helt till elbilar och med detta fasas Seat ut och Cupra fortsätter som varumärke.

Frågan är då om Cupra kommer att överta de vanliga bilmodellerna som idag säljs under Seats varumärke vilket då enbart blir an ”rebranding” av varumärket, eller om Cupra då enbart kommer erbjuda Sportigare och exklusivare bilversioner från Volkswagenkoncernen?

Källor: KVD och Seat

Exit mobile version