Site icon Bytabil.net

Saab i blåsväder igen

Saab, att vara eller inte vara – det är frågan?

Än en gång så blåser det hårt kring Saab. Det känns som att Saab hela tiden blir ”nästan” sålt men inte riktigt ordentligt. Just nu blåser det stormvindar från tre håll mot Saab.

1: Nevs som skulle köpa Saab till slut efter konkursen har betalat 150 miljoner i handpenning men har nu svårt att få till slutbetalningen då flera finansiärer har hoppat av enligt rykten. På fredag har man satt tidsgränsen till att allt ska vara betalt.

2: Spyker försöker stämma GM för att de blivit blåsta på Saab innan konkursen.

3: BMW stämmer Saab parts för uteblivna betalningar för bildelar.

Saabs nyhetsvärde har nog aldrig varit så stort som efter att de såldes till Spyker och efterföljande konkurs. Synd bara att detta nyhetsvärde aldrig kommer biltillverkningen tillgodo. Nevs plan är att göra elbilar av Saab bilarna med tillverkning i Trollhättan. En del har pratat lite försiktigt om att det är en optimistisk plan då man tror att elbilarna har många år framåt innan de kan bli några storsäljare. Men ett faktum är att det nu är många olika biltillverkare som experimenterar med elbilar och tar fram nya modeller. Hur som helst så kommer det bli några turer till kring Saab som det ser ut som just nu.

Reklamkampanjen: ”Byt bil till en eldriven Saab” känns mer och mer som en borttynande dröm just nu.

Exit mobile version