Site icon Bytabil.net

Saab 93 gör comeback sommaren 2013?

Saabs nya ägare Nevs medger att de ser över möjligheten att börja bygga Saab 93 med konventionell drivlina under sommaren 2013.

Så kanske blir det alltså en comeback för Saab 93, klassikern har den då all rätt att kalla sig tycker jag. Vi får väl se om GM gör det möjligt också. Man kan ju gissa att Nevs vill försöka pressa ut lite mer pengar ur Saab än bara försöka kränga elbilar som är en mycket liten marknad.

Det in intressanta om det blir verklighet att Saab 93 börjar säljas igen är hur den kommer att säljas. Det blir nog svårt att sälja den som en premiumbil, inte inom Europa i alla fall. Modellen har ju ganska många på nacken numera även om designen faktiskt håller bra än idag tycker jag. Kommer den säljas som en billig bil?, med långa garantier? (om någon nu litar på att Nevs/Saab kan stå för långvarighet).

Hur kommer kunderna att ta emot den? Kommer de våga köpa den med tanke på hur Saab hållits på en skör tråd senaste åren och man inte riktigt vet Nevs avsikter?

Samtidigt tror jag många välkomnar comebacken och hoppas på en nystart som håller i sig. Så kanske får du alltså chansen att byta bil till en klassisk ny Saab igen!

Källa: ViB 16-2012

Exit mobile version