Site icon Bytabil.net

Renault Megane RS utnämnd till årets sportbil 2014

Ska du byta bil och vill ha en fräsig sportbil till ett lagom pris? Då kan Renault Megane RS vara något för dig. Den upphottade varianten Renault Megane RS 275 har blivit utnämnd till årets sportmodell av tidningen Echappement (En Fransk tidning, så klart). Det finns dock en hel del som ligger bakom att detta är en sportbil som utmanar andra sportbilar, Renault MEgane RS har nämligen gjort flera rekord på bana, inte minst som snabbaste framhjulsdrivna bil på Nûrnburgring.Renault Megane RS 04271

 

Jag har kört den ”vanliga” versionen av Renault Megane RS, som har 265 hk. Min uppfattning av Megane RS är att det finns flertalet snabbare bilar på motorvägen. På vägar som går rakt fram och där rå motorstyrka gäller så är den förvisso snabb men inte snabbast. Det är när vägen börjar svänga som Megane blir en vinnare med extremt bra väghållning. Renault Megane RS trivs alltså bäst på en tävlingsbana. Till vardags är den förvisso skoj att köra men med CUP-schassi och Recaro stolar så känns alla ojämnheter i vägen och bilen är inget för dig som inte är vig när du ska i och ur bilen. Recarostolarna är dock väldigt sköna när du väl kommit på plats.

Men du som vill byta bil till en Megane RS vill ju ha en bil som upplevs sportig och inte är en komfortracer. Megane RS är också en bil för dig som vill ha riktig sportbilskaraktär till ett överkomligt pris, Megane RS kostar från 280 000 kronor och mycket är standard redan då. Läs testet som bytabil.net gjort av Renault Megane RS.

Här kan du också läsa när bytabil.net testar vardagsmodellen Renault Megane kombi,

Exit mobile version