Site icon Bytabil.net

Renault Megane III rullar på utan problem

Så hur har det gått får vår långtestbil Renault Megane version III? Jo, den går alldeles utmärkt! Bilen är nu 3,5 år gammal och har snart gått 5000 mil helt problemfritt. Inga fel alls har uppstått hittills. Det enda som hänt är att radion ett par gånger har tappat radiostationerna vilka då har fått sökas in på nytt. Service har genomförts två gånger utan att något speciellt framkommit. Den senaste servicen av vår Renault Megane 1,6 DCI kostade 5800 kronor och var en så kallad A+B service, men utökad översyn.

Våra erfarenheter av bilen hittills är att den gått utmärkt som sagt tidigare. Bränsleförbrukningen är riktigt lågt med tanke på att det är en mellanstor bil av kombityp. Straxt under 0,5 liter milen körs den på under blandade körförhållanden. Motorn på 130 hästkrafter ger inte sportprestanda men har ett bra grunddrag från start och klarar de vanligaste omkörningssituationerna på landsvägen. Komfortmässigt så står den sig inte lika bra som dagens ny bilar som har generellt bättre ergonomi i stolarna samt att man i vår Renault Megane sitter ganska lågt. Panoramaglastaket är öppningsbart och har vindavvisare men har högre vindbrus än många andra bilar när takluckan är öppen. Några ganska stora stenskott har satt sig i rutan som dock ännu klarat sig från att spricka. Avsaknaden av vettiga mugghållare tycker vi är ett stort minus.

Den största behållningen hos Renault Megane 1,6 DCI årsmodell 2013 är den låga bränsleförbrukningen i kombination med relativt stark motor och bra lastförmåga.

Hittills har alltså ordspråket Renault, en sitter i och två skjuter på inte stämt! Renault har också gjort rejäla kvalitétsförbättringar och genom att de har en nordisk representation sedan många år så har även problem med våra väderförhållanden uppmärksammats. Rostskyddet hos Renaults bilar är idag ett av de bästa som finns, där andra tillverkare istället gått bakåt och blivit sämre.

Läs även vår slutrapport för bilens ägandetid under 5 år

Exit mobile version