Site icon Bytabil.net

Renault Clio II

Renault Clio II är uppföljaren till Clio generation I. Bl.a. så har designen på bilen ändrats en hel del. Tillverkades mellan (ca:) 1998-2006. Färgen på bilden var modefärgen runt år 2000 då man hade denna på framsidan av broschyren kommer jag ihåg.

Jag har kört denna bil också. Egentligen är det inte så mycket att säga, den gick OK. Jag minns inte att det var något speciellt utan den upplevdes som varken snabb eller långsam.  När man satt i bilen och körde kändes det lite som man satt i en ”bubbla”, inte VW bubblan utan just en liten rund liten sak. Den bil jag körde hade 1.4l motorn som troligen är den vanligaste. Clion har en praktisk baklucka men den är och förblir en småbil. Baksätet har bälten för tre personer, om man får plats.

För mig är Renault Clio II en helt OK bruksbil. Vi var inne ett tag på att byta bil från vår Ford Sierra till denna. Dock inte ”Höstguld” färgen, ush!

Begagnat Guiden skriver:
Bra köregenskaper och komfort men har kvalitetsmissar.
Clio II har ofta glapp i styrleder. Trasiga tändspolar är vanligt. Avgassystemet håller kort tid, kan få bytas eter bara något åt. Ett flertal elektronikproblem finns. Kolla när kamremen är bytt, kan bli dyrt om den går sönder.

Rostskyddsbetyg: 2 (Problemområden: Motorhuvens framkant, bakskärmar, dörrar och skärmkanter)

Data: (2006 årsmodell)
1,4 motorn 0-100: 10,5s Bränsle: 6,7 l/100km

Exit mobile version