Site icon Bytabil.net

Renault 5 elbil för runt 290 000 kr

Renault 5, en billigare elbil för under 300 000 kronor

Nu är Renault 5 elbil på gång, ännu en mindre elbilbil för stadsmiljö. Det är just nu stort fokus på att få ner priset på elbilarna och därav så läggs nu fokus på mindre bilar, även kallade stadsbilar. Tidigare var det sport, prestanda och status som låg i fokus men nu är målet den större massan. Här antar man att många idag är beredda att stiga ner och välja mindre bilar. Men svårigheten är inte bara att komma ner i pris, mindre bilar har också mindre plats för batteriet. Därav har många av de små elbilarna inte haft så bra räckvidd. Men det är på väg att ändras det med. Nu är det Renault 5 som är i fokus, och detta kan vi förvänta oss av elbilen Renault 5:

Prisbild: 25 000 EUR, vilket motsvarar ca 282 000 kronor i skrivande stund (Oklart hur detta pris står sig vidare sen när den kommer till Sverige).

Räckvidd: 40 mil

Batteristorlek: 52 kWh (ett ännu billigare alternativ på 40 kWh kommer finnas med kortare räckvidd som följd)

Bilens längd: 3,92 meter

Luftintaget på motorhuven från den klassiska Renault 5 är borta och ersatt med en laddningsindikator som visar laddstatus för bilen, stort och synligt enligt de prototypbilderna som finns.

Ranult 5 är den första elbilen som stödjer V2G (Vehicle to grid), dvs att bilen inte bara kan laddas utan även fungera som källe till elnätet, dvs att man kan nyttja bilens batteri som lagring och sälja el när man inte behöver köra bilen.

26 februari lanseras nya Renault 5 fullt ut, och då får vi se hela bilen och ännu mer fakta.

Exit mobile version