bilserviceBilservicepriser.se har funnits ett tag och jag har tidigare besökt sajten efter att ha läst om den i en biltidning. Nyligen så lanserades den i en ny version. Först jobbade man främst med tjänsten och tekniken gissar jag. Men nu när bitarna har börjat falla på plats har man kunnat fortsätta med att jobba desto mer på innehållet och användarinterfacet. Den nya versionen omfattar fler bilmodeller, fler verkstäder samt uppdaterade priser.

Hur fungerar då sajten? Jo du väljer din bil, anger vilken motor du har, vilken typ av service som ska utföras, vilket län du bor inom och vilket område du önskar serva bilen. Sen får du upp en lista med både stora och små verkstäder och priser. Här kan du hitta billigaste bilservice priset, eller billigaste märkesverkstaden osv.

I dagsläget har man koncentrerat sig på två servicetyper, liten och stor service. Utöver detta har man också andra typiska underhållsreparationer att välja på, så som kamremsbyte, bromsar m.m.

Priset som anges är arbetskostnaden, material anges endast i dagsläget för Volvo. Du får dock i alla fall en bra överblick på prisskillnader mellan verkstäderna. Priset är till viss del beräknat och kan skilja +/-10% sen har man regelbundna avstämningar med verkstäderna också. Men för säkerhets skull så ska man alltid fråga verkstaden om priset en extra gång vid bokning.

Jag tycker det är bra att någon vågat sig på det stora jobbet att jämföra olika servicepriser för bilar. Även om det finns en hel del kvar att utveckla vidare så är tjänsten redan idag mycket användbar och jag rekommenderar ett besök!

Till sajten bilservicepriser.se, tryck här

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.