Site icon Bytabil.net

Provkörd: Hyundai i40 praktisk och bekväm kombibil

Just nu provkör jag Hyundai i40 kombi 1,7CRDI 136hk Business Edition och första intrycket är: En bekväm glidarbil för vardagsbruk med generösa utrymmen. Funderar du på att byta bil och vill ha dessa egenskaper så provkör denna bil du med!

Detta är en komfortabel bil i första hand. Den har mjuk och fin fjädring och man åker riktigt komfortabelt helt enkelt, både som förare och passagerare. Denna bil ska man ha automatväxellåda på tycker jag för annars går en del av den komfortabla känslan bort. Är man ute efter sportiga egenskaper är detta inte den rätta bilen, även om det finns sportläge till automatväxellådan så är sportkänslan frånvarande.

Sportkänslan lyser alltså med sin frånvaro medan komfortkänslan dominerar stort och är betydligt bättre än genomsnittsbilen. Med fem års garanti så åker du inte bara bekvämt utan hela bilägandet blir bekvämt!

All teknisk information och lite till kan du läsa här (Denna motor har kamkedja).

Jag avslutar med att verkligen betona att jag gillar att köra denna bil, man känner sig lugn och harmonisk när man glider fram i stadstrafiken. Provkörningen fortsätter och en större sammanfattning kommer att publiceras, så häng kvar!

Exit mobile version