Site icon Bytabil.net

PolyPoly låter istället bilhandlarna pruta på bilen åt dig.

Vi tyckte det lät spännande med en omvänd auktion och egentligen – varför skall vi betala mer för en bil än vi behöver, det är dyrt ändå 🙂
Det skrev vår kund Shiela när vi undrade varför hon testat PolyPoly, ett helt nytt sätt att köpa bil. Vi lyckades sänka priset åt Shiela och hennes man, Peter, med 41 000 kronor.

41 000 kr billigare. Peter var och hämtade en sprillans ny Volvo XC60 strax innan jul och även han ser nöjd ut.

Det är inte helt lätt att köpa bil. Som kund hamnar du i underläge. Bilhandlaren bjuder på kaffe, visar dig bilarna, erbjuder en provkörning och har sannolikt bättre koll på bilmarknaden än vad du har. Din förhandlingsposition är inte stark när du väl ska försöka pruta ner priset.

Vi har löst det genom en omvänd auktion. Det fungerar precis som en vanlig auktion, förutom att priset sjunker istället för höjs.

I praktiken går det till så att du bestämmer dig för vilken bil du vill köpa. Vi kontaktar alla återförsäljare av den bilen i Sverige som börjar bjuda under varandra och priset sjunker rejält. Det är till och med vetenskapligt bevisat att en öppen auktion är det bästa sättet att höja, eller sänka, priset på en vara. I snitt har vi på PolyPoly lyckats sänka priset med över 30,000 kronor. I Peter och Shielas fall 41 000 kronor.

Vi tar betalt en andel av sänkningen från utgångspriset. Därför får vi bara betalt om du sparar pengar. Vi har således samma drivkraft som våra kunder.

Vi tror att bilbranschen kommer att förändras en hel del de kommande åren. Nästan alla kunder gör sin research online inför ett bilköp. Nu erbjuder vi både bra information om bilarna, samt ett enkelt sätt att köpa bilen billigt.

Välkomna att kolla in vår sajt och hör gärna av er med feedback, frågor och förstås en beställning av en ny bil.

Christian Sundin & Mathias Sundin

Grundare till PolyPoly.se

(Detta är ett sponsrat inlägg)

 

 

Exit mobile version