Site icon Bytabil.net

Peugeot lanserar privatleasing för dig som vill byta bil

Bilförsäljningen i år går lysande. En av anledningarna är att fler börjar erbjuda privatleasing. Privatleasing är en ägandeform som lockar allt fler. Nu hoppar Peugeot på tåget och erbjuder nu modellerna 208 och 308 för privatleasing. Peugeot 308 SW Active (Kombi) kan leasas för 2599 kronor under 3 år (max 1500 mil/år).

Det som lockar många är att ingen kontantinsats behövs samt att efter 3 år så lämnar man tillbaka bilen och eventuellt byter till en ny. Det påminner lite om ett mobiltelefonabonnemang.

Att tänka på via privatleasing är att om du kör övermil utöver det som skrivits i kontraktet så blir det rejält dyrt. Kontrollera om service och försäkring ingår. Om garanti för reparationer ingår under hela perioden. Tänk också på att vårda bilen väl. Är bilen i sämre skick så kan du få betala ersättning för detta efter avtalstiden. Fråga också vad som gäller för mindre yttre skador på karossen vid returnering av bilen. De flesta bilar får småbucklor och repor, speciellt i stan. Större skador regleras givetvis mot försäkring och mot självriskkostnad.

Exit mobile version