Site icon Bytabil.net

Peugeot får ny instrumentering

Ny modern instrumentering till Peugeots kommande bilar

Peugeot uppdaterar sin instrumentering. Den nya instrumenteringen kallas för i-Cockpit. Peugeot fortsätter sin designbana med att ha ratten lägre placerad och instrumentering lite ovanför. Anledningen är för att föraren ska ha bättre överblick mot vägen sam instrumenteringen. Genom att ha så lite avstånd däremellan så behöver föraren inte flytta blicken lika långt. Detta har inte varit något större problem i äldre bilar med klassiska instrument samt är inte i nivå med head-up display utan någonting däremellan. En designdetalj där Peugeot försöker sticka ut från övriga bilmärken, och avseende head-up display så är det något som kommer finnas i kombination med denna nya instrumentering.

Upplägget hos den nya instrumenteringen är en stor och bred färgskärm. Denna instrumentdesign är inte unik idag då Mercedes lanserade konceptet för ganska många år sedan och BMW har hakat på. Men detta upplägg är faktiskt toppenbra och snyggt. i-Cockpit kommer sannolikt ge Peugeots bilar ett riktigt lyft. Displayen är på 21″ och Peugeot utlovar en svävande designkänsla.

Första bilmodellen från Peugeot med den nya i-Cockpit instrumenteringen blir nya Peugeot 3008 som lanseras i September 2023. Titta på bilden nedan, visst ser det bra ut!

Exit mobile version