Site icon Bytabil.net

Opel Mokka, SUV-trenden lever vidare i mindre format

Opel Mokka, tar stafettpinnen i lill SUV-klassen

För ganska många år sedan så var det så kallade ”Stadsjeepar” som gällde. Det var mycket tyckande runt dessa, de var stora och klumpiga och tog plats i stadsmiljön. Många beklagade sig över dessa av olika anledningar. Men trenden var sådan att ville man visa upp sig så var det Stadsjeep som gällde. Jag tycker att denna trend nu börjar klinga av lite. Troligen så insåg man att dessa stora bilar trots allt inte var så bra i Stadsmiljön som ofta är trång, dessutom drar de mycket bränsle.

Men SUV trenden verkar hålla i sig fast numera i ett mindre format. Toyota och Suzuki har länge haft mindre jeepar i sortimentet men nu är det allt fler som vill haka på ”Små SUV-trenden”. Det är mindre bilar som görs i förhöjda versioner, ofta kallade crossovers.

Många som provsuttit de äldre Stadsjeeparna har fallit för känslan att sitta lite högre upp och få en bättre översikt när man kör, speciellt i stadstrafik. Men man vill inte ha stora, tunga bränsleslukande bilar längre.

Senaste var det Nissa Juke som lanserades i ny version och nu tar Opel över stafettpinnen med sin nya Mokka. Designen ser bra ut tycker jag. Detta visar att Opel har en vilja att hänga med i biltrenderna och inte är uträknade ännu som många trott. Dessutom kommer Opel Mokka med 5-års garanti.

Nu finns det ytterligare en intressant bilmodell att byta bil till. Jag kommer att återkomma med en fördjupad översikt av Opel Mokka så småningom här.

Exit mobile version