Site icon Bytabil.net

Nyare BMW stulen på mindre än 3 minuter

En övervakningskamera har filmat ett gäng biltjuvar när de stjäl en BMW M1 på mindre än tre minuter. Enligt uppgift så går inte larmet när rutan krossas och larmet kan tydligen undvikas om man inte rör sig för långt in i bilen. Tjuvarna har sen avancerad elektronikutrustning för att programmera en ny nyckel vilket görs via OBD-standardkontakten som de flesta bilar har idag.

Försäkringsbolag har tidigare bl.a. ansett att en bil med elektronisk startspärr inte kan stjälas varför en Saabägare vägrades ersättning för ett antal år sedan. Försäkringsbolaget ansåg att det var försäkringsbedrägeri. Bilägaren fick själv fundera ut vad som hänt. Till slut tog han reda på och bevisade att det gick. Då genom att ersätta elektronikboxen mot en likadan köpt på en skrot. Bytet tog förvisso ca: 30-40 minuter men kunde göras om bilen stod avsides och utan uppsikt under en längre tid, typ på en större villatomt på landet.

Numera kan nyare bilar alltså även stjälas betydligt snabbare och enklare än så. Så på sikt kommer säkert dessa elektronik utrustningar kunna köpas billigare och billigare och spridas mellan kriminella. Än en gång måste bilindustrin jobba på stöldsäkerheten. Att byta bil från en gammal bil till en ny är helt plötsligt inte nödvändigtvis säkrare längre. Dessutom säljs fortfarande många nya bilar utan larm. Bilen kan ju inte stjälas längre och så länge man inte har något kvar i bilen så behövs det ju inte har man resonerat.

Se youtubeklippet nedan.

Exit mobile version