Site icon Bytabil.net

Nya Opel Astra – Varför bry sig?

Opel har just släppt bilder och info om nya Opel Astra som kommer att visas upp i september. Efter att GM skrotat försäljningen av Chevrolets vanliga bilpark i Europa så är det bilmärket Opel som GM fokuserar på. Nu är det upp till bevis om Opel ska ha en framtid i Sverige, för finns det någon anledning att bry sig om att nya Opel Astra kommer att finnas till försäljning under hösten 2015?

Okej, detta är några av nyheterna för nya Opel Astra:

Bilens helhet: Astra uppges ha blivit mindre, rymligare, komfortablare och lättare. Utrymmet för huvud och ben är bättre i nya Opel Astra. Opel använder orden ”Kraftfull men ändå slank kaross”. I höst får vi se om Opel kan stå för denna beskrivning.

Motorer: Nya snålare motorer: 3-cylindrig bensinturbo 105 hk, 4 cylindrig 1.4l bensinturbo 145 hk, Dieselmotor CDTI storlek 1.6 liter som  har 110 hk och uppåt. De nya motorerna tillsammans med bilens lägre vikt och aerodynamisk form ger nya Astra lägre bränsleförbrukning.

Belysning: Intelligenta LED strålkastare som sköter helljuset åt dig automatiskt, eller rättare sagt anpassar sig så att mötande trafik inte bländas.

Komfort: Uppvärmt baksäte, massagefunktion i framsäten, ventilerade säten (Direktör och säljarfavorit som håller kostymen fin), justerbar bredd på framsätena (bra för de med lite större …..). Parkeringsassistans som parkerar bilen åt dig.

Media: Wifi hotspot som delar internetuppkoppling med 4G teknik. Apple Carplay kopplar upp din Iphone med bilen.

Säkerhet: Autobroms, vägskyltavläsning, dödavinkelvarning, vingelvarnare, Opel OnStar som automatiskt kopplar upp mot servicecenter om en olycka inträffar.

(Allt utrustning är inte standard)

Ja, vad säger du? Det kanske finns anledning att bry sig om kommande Opelbilar trots allt, eller?

Exit mobile version