Site icon Bytabil.net

Nya Kia Sportage 2016 – Mer info

Kia har just visat upp nya versionen av Sportage. Efter att ha visat några coola skisser kom en mer vardaglig version att visas upp i verkligheten på Frankfurt-mässan. Kia Sportage har länge varit en eftertraktad SUV på marknaden med bas på snygg design och attraktivt teknikinnehåll.

Nya Kia Sportage är längre än föra versionen, höjd och bredd är densamma som tidigare. Bagageutrymmet är 503 liter (VDA) mot 464 liter i förra modellen. Köregenskaper, komfort och buller har förbättrats enligt information från Kia, detta är dock något som alla säger i sin produktinformation så det är upp till bevis framöver när bilen kan provköras. Kia skriver dock att de jobbat med bussningar, ljudabsorberande material, förfinad fjädring m.m. så jag förväntar mig ändå med detta förbättringar av en bil som redan tidigare var helt okej. Det är ju så att dagens Kia Sportage är en relativt prisattraktiv SUV, speciellt om man nöjer sig med den framhjulsdrivna versionen. Jag personligen önskar att Kia Sportage inte blir för dyr, och då kan man inte heller förvänta sig allt hos bilen.

Uppdaterat 2016-02-07: Nya prisbilden är: 319 000 kr för Kia Sportage diesel 184 hk med fyrhjulsdrift i GT-Lineutförande + 15 000 kronor för automat. Räkna sen med att det kommer billigare versioner både med bensin och diesel samt med framhjulsdrift och enklare utrustning.

Kia Sportage får mer höghållfast stål i karossen, 51% mot tidigare 18% vilket möjliggör mer frihet och möjligheter avseende karossens design och form. Kia har därmed satsat på att göra nya Sportage mer luftig inne i kupén.

Tekniska nyheter:

Nya Kia Sportage börjar säljas i början av 2016, då kommer det likt idag finnas en bensinmotor på 1,6 liter, två dieslar på 1,7 respektive 2,0 liter.

Exit mobile version