Site icon Bytabil.net

Nya Dacia Jogger familjebil med sju sittplatser

Dacia Jogger sjusitsig familjebil för upp till 7 personer

En efterlängtad bilnyhet är Dacias nya familjebil. Dacia Jogger heter denna nya sjusitsiga familjebil från Dacia. Jogger är en mycket rymligt bil som alltså ersätter foregångaren, Lodgy. Billiga och prisvärda familjebilar är alltid efterfrågat av barnfamiljer då deras ekonomi ofta är under press och de behöver dessutom stora rymliga bilar. Här är Dacia ny en riktig familjeräddare då denna nya bil fått sig en rejäl uppdatering, speciellt avseende säkerhet.

Den tidigare modellen har vi testat och den var rymligare än de flesta familjebilarna i denna klass, dvs innan bilarna övergår till att bli mer som minibussar. Dacia har alltid gett mer rymlighet än konkurrenterna och tillsammans med ett lågt pris varit nästan oslagbara på denna bit. Det man fått kompromisa med har varit standarden hos bilen och säkerhet. Det är fortfarande inte det senaste som finns hos Dacias nya bilar, vilket är helt i den linje de marknadsför sig. Men nu är man bara precis steget bakom vilket innebär att många ganska nya begagnade bilar som kan vara ett alternativ faktiskt ligger efter Dacia i standard och teknik. Här är en del av de viktigaste nyheterna hos Dacia Jogger familjebil:

Autobromsen jobbar med radar vilket innebär att den detakterar hinder rakt framåt framför bilen, kamerasystem som detekterar omgivningen likt cyklister/gång trafikanter finns inte. Radarystemet fungerar mellan 7-80/170 km/h beroende på typ av detektering. Även om det absolut mest avancerade säkerhetssystemet inte finns så är detta längt mycket mer än vad som funnits tidigare och det är massor med bilar som kör på vägarna idag som inte har någon autobroms över huvud taget.

Första motorn som erbjuds är en 110 hk bensinmotor

Pris och utsläppsvärden finns inte tillgängligt i skrivande stund. Motoralternativet kommer säkert ge ett visst maluspåslag i skatt de 3 första åren men det kommer snart en hybridmotorvariant till Jogger på 140 hk, samma som finns idag hos Renault Clio och för Clio anges till 116-131 CO2 gr/km beroende på vilket utförande bilen köps med. Detta ger grovt räknat ett påslag på 3000-4000 kr/år i malusskatt för Clio.

Exit mobile version