Site icon Bytabil.net

Nya Audi A3 2013

Denna bil provsatt jag

Nyligen snubblade jag in hos en Audi återförsäljare. Där provsatt jag nya Audi A3. Interiören ger ett mycket gott intryck. Jag har verkligen börjat uppskatta en stilren förarmiljö även om den ibland kan kännas lite trist, men ”spännande” förarmiljöer blir ofta bara tramsiga och svåröverskådliga.

Det som förvånade mig var att jag inte satt bra med foten mot kopplingspedalen, hur jag än försökte hitta en bra ställning så gick det inte. Kopplingspedalen var hela tiden lite för långt fram för mig. Men dra fram sätet mer tänker man då men då kom jag för nära gaspedalen i stället. Detta fenomen har jag aldrig stött på tidigare, men nu har jag inte provkört bilen så det är lite tidigt att säga ”bu” i detta fall. En orsak till detta kan vara att jag är lite kortare än genomsnittet med mina ca: 170cm samt att jag vet att jag har en körställning som är närmare pedalerna än många andra. Detta p.g.a. att jag har fötterna mer mitt på än de flesta andra som kör mer upp mot tåspetsarna. Körskolan uppmärksammade detta hos mig och försökte ändra på det utan framgång. Nåväl jag provsatt även en A3:a med automatlåda och då satt jag perfekt.

När jag var där så hade den nya motorn med avstängningsbara cylindrar ännu inte introducerats i A3:ans modellprogram. Det skulle ske runt årsskiftet sa man då, vilket i skrivande stund är när som helst alltså. Denna motor i Audi A3 skulle jag vilja provköra, vi får väl se. Jag tror i alla fall att när den finns att köpa så kommer många vilja byta bil till nya Audi A3. Just 4-cylindriga motorn med avstängningsbara cylindrar är en av VW koncernens hetaste nyheter just nu tycker jag och den kommer allt eftersom att introduceras hos koncernens olika modeller och bilmärken.

Exit mobile version