Site icon Bytabil.net

Nya Apple Watch styr Volvo bilen

Apple är i full fart att komma in i bilbranschen. Med nya Apple Watch han du styra funktioner i din Volvobil. Via Volvos On Call funktion och appen Volvo On Call som du laddar ner till din telefon så kan du styra funktioner som låsa/låsa upp bilen, vissa inställningar och andra tjänster direkt från armen. Apple Watch förenklar ditt bilnyttjande otroligt mycket. Ja, Apple Watch ger dig funktioner som du inte trodde att du behövde men som du sedan inte vill vara utan. Aplle Watch appen har fått en helt ny design anger Volvo, ja den gamla designen var inte speciellt långlivad eftersom Apple Watch är helt ny…man Appen har funnits tidigare till andra enheter vilket jag gissar att Volvo tänker på. Väl inne på andra enheter så uppdateras Volvo Sensus till att också kunna koppla upp sim mot Ipad, Android Wear, Windows phone med Cortana röststyrning med mera.

Men vänta nu, det där var väl inte mycket till information om vad Apple Watch kan användas till. Bara massa allmänt snack, vad kan nu Apple Watch verkligen göra till din Volvo som du behöver. Jo, följande: Programmera eller starta/stopp in kupévärmaren på vintern och AC-kylan på sommaren! Kolla bränslenivån, körsträcka och nästa service. Okej, inga jättenyheter förutom att Volvo kommit på att man inte bara ska kunna styra värme på vinterna utan även kyla på sommar. Nej, hittills är det mesta bara en ny förpackning av vad som redan funnits tidigare. Men nu kommer den bästa biten, Apple Watch hjälper dig att hitta bilen om du glömt var du parkerat. Visst är det jobbit att gå ut på morgonen och titta ut på gatan i kvarterat och tänka ”Var sjutton ställde jag bilen igår”, det har hänt mig i allafall. Eller på stormarknadens jätteparkering, okej jag får väl erkänna att jag någon gång startat bilens larm från fjärrkontrollen för att hitta bilen på IKEAs parkering. Det funkar ju det med, men Apple Watch gör det bättre. Volvo On Call är i grunden ett system som automatiskt kopplar upp dig till larmtjänst om krockkuddarna löst ut, eller om du manuellt aktiverar funktionen innefrån bilen.

Volvo On Call är standard USA, Kanada och Brasilien. I övriga länder är det tillval, i Kina och Sverige är det flest som utrustar Volvobilen med detta tillval. Idag är det 230 000 ägare som kör med Volvo On Call.

Slutligen den stora frågan är: Vilken köper man först Apple Watch klockan eller Volvobilen?

Exit mobile version