Site icon Bytabil.net

Ny Renault Twingo Elbil som är billig

Renault Twingo Legend, kommande billig elbil för stadsmiljö från Renault.

Billiga elbilar i fokus kommer nu från många biltillverkare. Renault Twingo Legend är en av dessa kommande billiga elbilar. Renault Twingo Legend är en så kallad stadsbil vilket innebär att det blir en liten bil.

Renault Twingo var i sitt orginal på 90 talet en riktigt enkel bil som verkligen andades ordet billig. Det var plåt på både utsida och insida, ja det var inte så mycket inredning i bilen alltså. Men Twingo fyllde sitt syfte, den var billig, liten och ändå praktisk till sitt lilla mått. Men Twingo hade faktiskt en nyhet, det var digital visning av hastigheten i siffror. Detta hade i alla fall inte jag sett tidigare i en bil på den tiden. Det kändes då mest konstigt och ovant men idag är det standard och något jag själv föredrar.

Ny återuppstår alltså Renault Twingo som elbil. Renault utlovar att bilen är riktigt energisnål, ja det är så man i framtiden kommer jämföra bilarnas förbrukning. Så nya elbilen Twingo Legend kommer inte bara vara billig utan även dra lite energi när den körs. Troligen på grund av att det är en liten bil som inte blir lika tung som andra elbilar.

Bilen delar plattform med kommande elbilarna Renault 4 och Renault 5.

Priset, Renault siktar på att Twingo Legend elbil kommer kosta 20 000 EUR (229 000 kronor i dagens valutakurs)

Tidsplan: Lansering planeras under 2025 och elbilen kommer tillverkas i Frankrike.

Exit mobile version