Site icon Bytabil.net

Ny Renault Clio 2023

Hösten 2023 kommer en ny Renault Clio

Vad har nya Renault Clio för nyheter? Renault Clio är en liten smidig bil som vi föknippar med ett privärt inköpspris. Renault Clio har blivit allt dyrare vilket övriga bilar också har blivit. Renault Clio är en småbil som hänger med i dagens teknikutveckling. Renault som bilmärke har också utvecklats till det bättre och sedan de bildade den Nordiska enheten för många år sedan så glöms inte vi norröver bort, detta har lett till att små detaljer och problem som vi i nordiskt klimat har har åtgärdats i konstruktionerna. Så vad har nya Renault Clio som lanseras i höst för nytt då?

Storleken är samma men rymligare. Yttermåtten är alltså lika som tidigare, men Renault skriver ändå att man sett över passagerarplatserna för bättre utrymme. Benutrymmet till baksätespassagerarna har varit en av Clios största svagheter. En småbil innebär kompromisser avseende utrymmen och en liten bil som Clio kommer aldrig bli perfekt på denna del utan gå upp en storleksklass och i pris. Men här har ändå vissa andra märken lyckats något bättre. Så den insikten från Renault är ett hoppfullt tecken på en bättre Clio.

Återvunnet material. Allt mer i bilen kommer från återvunna material vilket är helt i dagens anda.

Modern inredning och teknik. Detta är en förutsättning kan tyckas och lite av en självklarhet. Redan tidigare Renault Clio har hängt med i teknikutvecklingen vilket Renault anger att nya modellen också ska göra. Det handlar om teknik som uppkopplade tjänser likaså inredningen.

Höj/sänkbart passagerarsäte. Småbilar innebär som sagt kompromisser och detta är en. Vissa modellversioner av nya Clio kommer nu att ha höj/sänkbart passagerarsäte som kommer tillsammans med mittarmstöd.

Motor, E-tech. E-tach är inget nytt i sig. Renault Clio kommer kunna köpas i olika motorversioner. En av dessa är E-tech fullhybrid 145 hk. Renault utlovar sänkt bränsleförbrukning med 40%. Denna motor är speciellt bra för stadstrafik och bidrar till lägre utsläpp. Vanlig 4 cylindrig motor kombineras med elmotor och ett batteri på 1,2 kWh.

Källa: Renault pressutskick

Exit mobile version