Site icon Bytabil.net

Ny billig bil, hitta prisvärd vanlig bil – Lista

Nya billiga och prisvärda bilar är allt svårare att hitta

Om man bara vill ha en billig enkel vanlig bil idag så har det blivit allt svårare. I skuggan av elektrificerade bilar har vanliga bilar blivit allt svårare att hitta och att hitta billiga bilar är idag ännu svårare. Anledningen är omställningen till eldrift och att vanliga bilar med förbrukningsmotor ska slutas att säljas inom Europa. Men det är en bit kvar. Priserna har gått upp märkbart senaste åren men det finns fortfarande en hel del vanliga bilar att köpa även om tillverkarna allt mer skyltar med bilar som har senaste eltekniken i sig. Så vad finns det för alternativ kvar om man bara vill ha en ny billig vardagsbil? Jo det finns faktiskt bilar kvar att köpa med klassisk motor som inte alls kostar lika som en bil som bara går på batteri.

Lista på några vanliga bilar under 300 000 kronor:

Inget fokus på lyx bara fokus på enkelhet och priserna nedan är grundpriser med minsta motoralternativet. Idag har ändå många bilar riktigt bra grund utrustning.
Cirka priser, gällande i skrivande stund
(gr/km=CO2 utsläpp)

Mindre bilar

Lite större bilar

Referens, billigaste Volvobilen just nu:

404 000 kr Volvo XC40 Bensin, 0,67 l/mil, 153 gr/km.

Extra malus skattepåslag under de tre första åren

Detta ska läggas till på bilens pris för att se hela inköpskostnaden.
Exempel vid angivet CO2 gr/km, totala extrakostnad för 3 år lätt avrundat, den vanliga årliga skatten är avdragen:

Visst, bilarna har blivit dyrare generellt men det finns fortfarande nya bilar som är mycket billigare än elbilar. Speciellt om du kan välja en mindre bil. Mildhybrid innebär att bilen har ett mindre batteri som förlustenergi lagras i och återanvänds. Dessa bilar går aldrig enbart på el utan elmotorn fungerar som en mindre stödmotor när energi finns. Huvudsyftet är att få ner utsläppen till en lägre nivå.

Vill du jämföra? Här hittar du en lista över de billigaste elbilarna idag

Exit mobile version