Site icon Bytabil.net

Ny billig bensinbil med låg skatt – Billigaste bensinbilen?

Köpa en ny billig bensinbil med låg skatt

Vilken är billigaste nya bensinbilen? Nu vill allt fler köpa en ny billig bil och i de flesta fallen blir en ny bensinbil det billigaste alternativet. Dagens skattesystem ger förhöjd skatt för de tre första åren bilen köps som ny, sen går det ner till standardnivå som gäller löpande. Det är lockande att köpa en begagnad bensinbil som är tre år gammal, men du är inte ensam om det. Därför är det värt att läsa på vad som billigaste bilköpet, en ny bensinbil eller en bättre begagnad bensinbil. Elbilar är trots allt än så länge dyra och fortfarande osmidigare att tanka om man inte har egen laddare. Små bensinbilar har i regel lägre utsläpp och därmed lägre skatt, så hur liten bil klarar du dig med?

Malus skattetillägg tillkommer de 3 första åren och gränsen för detta tillägg är: 75 CO2 gr/km.
Lista med referensvärden i ordningsföljden:
1: CO2 gr/km 2: Total extraskatt de 3 första åren (efter ordinarie skatt är avdragen) 3: årlig skatt de 3 första åren 4: årlig skatt efter 3 år.

Exemel enligt förts posten i listan nedanför 1: 80 gram CO2 utsläpp, 2: 1605 kr är total extraskatt de 3 första åren efter ordinarie skatt är avdragen, 3: 895 kr är den årliga skatten de 3 första åren och 4: 360 kr är den årliga skatten efter 3 år.

Skattesystem gör att en ny bil drar iväg i pris ganska fort i takt med att utsläppsvärdena går upp. Små bilar med små motorer gynnas.
Nedan listas några bensin bilar som har lägre utsläppsvärden. Samtliga bilar är bensindrivna bilar och manuell växel om inget annat anges. Fokus i listan ligger på utsläppsvärde och pris för standardmodell

Vissa bilar är bensinhybridvarianter och de enklaste hybriderna kallas för mildhybrider. Dessa har enbart ett mindre stödbatteri som samlar förlusteffekt som återanvänds vid start och accelerationer men som aldrig enbart kan gå på batteri. Dagens standardbilar har nästan i samtliga fall den utrustning man behöver om man inte är allt för kräsen.

Fakta gäller i skrivande stund juli 2023 och med reservation för felskrivning.

Exit mobile version