Site icon Bytabil.net

Nissan Qashqai – En crossoverlegend

Skillnaden mellan en crossover och en SUV är ofta större än man tror. En riktig SUV ska vara rejält hög och kännas lite stor. En crossover är ett mellanting mellan personbil och SUV. Bilen har lite högre markfrigång än en personbil, en crossover kan med fördel ha en lite högre kaross också. Den stora grejen med en crossover är att man sitter högre men med bibehållen personbilskänsla. Körmässigt känns bilen inte stor på samma sätt som en SUV.

En legend bland crossover är Nissan Qashqai som gjorde denna bilklass populär när den första generationen började säljas. Nya Nissan Qashqai kom nyligen, 2014. Kö0rmässigt känns den närmare en personbil även om man sitter högre och lite mer upprätt. Bilen är tyst i kupen och fjädringen är inte lika mjuk som i exempelvis Kia Sportage som faller i SUV klassen. En SUV kan gärna ha lite mjukare fjädring då den är tänkt att köras på lite sämre vägar, fast i verkligheten så är det nog inte så många som gör det.

Nissan Qashqai är på många sätt en mycket bra bil och säljs till ett attraktivt pris så länge man håller sig till framhjulsdrift vilket majoriteten väljer. Nissan erbjuder mycket med ny teknik till Qashqai, fast då drar bilen iväg lite i pris. Andra crossoverbilar är Hyundai ix35, Opel Mokka.

Vill du läsa mer om Nissan Qasiqai, Hyundai ix35, Skoda Yeti och Opel Mokka, se jämförelse och fakta om bilarna här

Exit mobile version