Site icon Bytabil.net

Mitsubishi ASX

Mitsubishi ASX - bytabil.netProvsuttit:
Jag har varit och provsuttit en Mitshubishi ASX hos bilhandlaren. Första intrycket är mycket bra. Man sitter bra, interiören känns helt OK. Givetvis var det en fullutrustad version med panoramafönster. Därav kändes denna bil väldigt bra. Modellen är variant lite högre och det känns att man kommer upp en bit och har bättre översikt framåt, glastaket ger en öppen och exklusiv känsla. Packutrymmet är hyffsat och får godkänt för den som inte behöver utrymma som en klassisk stor kombi. prislappen börjar en bit under 200.000:-, tillägget komfort rekommenderas med bl.a. stereo, färddator och klimatanläggning. Däremot är business paketet på 40.000:- inte prisvärt, därmed ryker panoramataket tyvärr…4-hjulsdrift kostar 18.000:- extra och kan vara värt priset om man behöver det.
Prisbilden är hyffsad och garantin på hela 8 år väcker helt klart byta bil känslor. Dock så är rostskyddet inte i toppklass.

Nackdelar: Kopplingspedalen kändes lite ”hård” på den bil jag provsatt, bör kollas vid provkörning. Baksätespassagerare har allt för nära att slå i huvudet i taket, just detta är mycket beklagligt och tar bort en hel del av intrycket av ASX:en faktiskt.

Så är Mishubishi ASX en något som är värt att byta bil till? Ja, om man kan stå ut med den låga taknivån för baksätespassagerare och gör en extra koll av kopplingspedalen så den känns OK för dig.

Rostskyddsbetyg: 2 (Testad 2010) Rostgaranti: 12 år.

Exit mobile version