Site icon Bytabil.net

Mini Cooper elbil, räckvidd, pris

Nya Mini Cooper E och SE electric elbil, priser och räckvidd

Hur lång räckvidd har elbilen Mini Copper Electric, eller Mini Cooper E alternativt Mini Cooper SE som modellerna heter formellt. Den första generationen Mini Cooper E/SE hade inte så bra räckvidd men detta är nu åtgärdat. Den nya Mini Cooper Electric som börjar levereras 2024 har bättre batterikapacitet.

Frågan är om Mini Elbil kommer klara sig i den allt tuffare konkurrens som kommer inom elbilar? Just nu har många biltillverkare extra fokus på elbilar i mindre storlek som även har målet att de ska prispressas för att göra elbilarna mer tillgängliga för en större ekonomisk kundgrupp. Mini har aldrig varit den billigaste småbilen men inte heller så mycket dyrare, Mini har även delat väldigt mycket komponenter med BMWs bilar som även är märket som äger Mini idag, Mini har varit lite av en budget BMW med retrodesign vilket gjort Mini till ett mycket attraktivt bilmärke. Jag själv äger en Mini och är stort fan av bilmärket. Den enda kritik jag har mot Mini är att retrokänslan och retrodesignen försvinner allt mer för varje uppdatering som görs. Utsidan har fortfarande Mini-känslan men på insidan börjar moderniseringar göra bilen allt mer lik alla andra och den klassisk designen med retroinslag försvinner allt mer tyvärr.

Nu är det elbilen Mini Cooper E i 3-dörrarsversion som är i fokus, detta ärt den minsta bilmodellen i Minis bilprogram. Här är fakta om Mini Electric räckvidd, priser:

Exit mobile version