Jag har en glad och trevlig kollega som heter Farzad, han är lite besviken på mig för att jag inte ännu skrivit något om Mercedes CLS Shooting Brake.

cls2

“Jag vet inte riktigt om jag vågar mig in till Mercedes handlaren för att titta på den, de kommer säkert titta snett på mig och undra vad jag håller på med” svarade jag Farzad.

“Nej, du behöver inte vara orolig alls” svarar han mig tillbaka “De är vana, varenda pizzabagare i Stockholm har redan varit där” tillägger han på ett sätt som bara han kan göra.

“Nämn de tre bästa sakerna med bilen” frågar jag.

“Snygg, rymlig och kraftfull!” svarar Farzad tillbaka med ett leende.

“Finns det något dåligt med den?” tillägger jag.

“Den är dyr, mycket dyr” svarar Farzad.

Kortfattat om bilen:
Mercedes CLS Shooting Brake är en kombibil av den lyxigare sorten. Namnet “Shooting Brake” har historiskt använts för stora rymliga Engelska bilar med syfte att bl.a. rymma jaktlagets vapen. Det är en kombibil som ska vara rymlig för att på bekvämaste sätt transportera jaktlaget. Givetvis är materialvalen av högsta kvalité, ädla träsorter och t.o.m. porslin finns att välja som paneldetaljer m.m. Lastutrymmet kan mot tillägg fås i äkta parkettgolv! Detta är en bil för herrgårdsägare skulle man kunna säga.

Designen:
Men har lyckats väl att ha kvar linjerna från en sedan fast det är en kombi. De flesta av tillverkarna som försökt med detta har mer eller mindre misslyckats tycker jag. Med denna bil har man dock lyckats med detta konststycke får jag erkänna.

För vem:
Göran Persson vår landsfader och herrgårdsägare nr.1 förstås! Samt alla andra med välfyllda plånböcker som vill ha kanske världens lyxigaste kombibil.

Priset:
Börjar på ca: 600.000kr och kan byggas på med ett antal hundra tusen kronor. Tar man dessutom en starkare motor så kommer man lätt över 1 miljon kronor. Bara parkettgolvs-tillägget i bagageutrymmet går på 45,500kr!

Vad jag tycker:
Jag har alltid fått höra att kombibilar är fula och trista och inget man ska ha om man vill köra med lite stil. Då ska man ha en sedan eller om man absolut behöver lastutrymme, en stor fet stadsjeep. Därför är det lite extra kul att Mercedes gör en lyxig kombibil!

Har du mycket pengar över och vill byta bil till en elegant, praktisk, kombibil så köp denna. Visa att kombibilen regerar!! I elegans, lyx och för praktisk användning!!

Jag själv åker istället till Bygg Max och köper lite billigt parkettgolv för att lyxa till lastutrymmet i min Volvo V70 med,  lite billigare än 45,000kr.

PS. Nej jag har ännu inte vågat ta mig till Mercahandlaren för att se den i verkligheten, jag tror jag ska gå till min lokala pizzabagare och höra om han vill hänga med som sällskap 🙂

Mer info och tekniska data finns här

 

cls1

cls3

cls4

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

En kommentar

  1. Farzad

    Äntligen en vettig bil som är både funktionell och snygg. Jag har alltid spanat på CLS men att sitta i en sådan bil och åka fram och tillbaka till jobbet i slask och oväder verkar inte vettigt dessutom en sedan hade jag inte tänkt köpa då jag behöver last utrymme ibland. Men mu minsann, nu har det kommit min dröm-bil och för att köpa den räcker inte att ha en välfylld plånbok utan i första hand måste man övertyga sin chef hemma.

    Det finns flera sätt att ta sig från A till B. Det finns de som tränger sig i ett trångt flygplans-säte med knäna upp i halsen och med sin medhavda matkasse ända ner till Thailand (11 timmars flyg) och är glada för att de inte har betalat mer är 5000 kronor för flygbiljetten, och de som sitter i ett annat flygplan där de kan ligga bekvämt i sina feta fåtöljer och ha tre rätters mat serverade tillsammans med olika välsmakande bubbel dricker. Båda kommer fram till Thailand men frågan är ”hur?” Kvalitet kostar.

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.