Site icon Bytabil.net

Mazda lanserar CX-60 plug-in hybrid

Mazda CX-60, den exklusivaste Mazdan någonsin kommer i mars

Mazda meddelar att de lanserar en ny modell, Mazda CX-60. CX-60 uppges bli den exklusivaste bilen någonsin från Mazda. Inte nog med det, bilen kommer också att ha hela 300 hästkrafter. Allt byggs på en helt ny bilplattform som är helt framtagen speciellt för den europeiska marknaden.

Den helt nya bilplattformen inkluderar en helt ny drivlina också. Denna drivlina bygger på plug-in hybrid teknik. Detta innebär att bilen kan gå både på batteri och vanlig bränslemotor, eller en kombination av dessa. Att kombinera vanlig motor och elmotor är något flera biltillverkare med fokus på körglädje. Både elmotor och bränslemotor i kombination ger högre kraft från motorn, en perfekt kombination där elmotorns kraft kommer direkt och bränslemotor sen backar upp och lägger till. Vissa kan tycka att det är bättre att hålla nere motorstorleken, speciellt på bränslemotorn för mindre miljöpåverkan. I slutändan är det föraren som väljer hur denne vill köra, för dessa bilar brukar ha olika körprogram och handen på hjärtat hög effekt är kul ett tag men lägre bränslekostnad uppskattas i längden av de flesta. Med dagens bränslepriser så blir allt fler bilägare mer intresserade av att åka billigt när bilen väl är inköpt.

Motorn i nya Mazda CX-60 är en 2,5 liters bensinmotor, som alltså backas upp av den batteridrivna plug-in hybrid motorn. Mazda anger inte idag hur långt bilen kan köras enbart med batteridrift. Detta är den första bilmodellen av två för Mazdas nya bilplattform som uppges vara gjord för större bilar. 8:e mars lanseras nya CX-60 och då kommer Mazda att ge mera fakta kring denna bil.

Hittils har Mazda enbart släppt några få närbilder på bilen är en bild på en del av fronten, hela bilen visas 8:e mars

Exit mobile version