Site icon Bytabil.net

Lada tar nya tag i Sverige – Nya bilmodeller lanseras

Den militära spänningen mellan Ryssland och länderna runt om kring ökar starkt just nu, inte minst mellan Ryssland och Sverige. Men det är inget som hindrar Lada Sverige att satsa på att marknadsföra befintliga och nya bilmodeller från Lada. Lada Niva är en klassiker som nästan är lika idag som när den kom på 1970-talet, nu kommer den i en ”modernare” faceliftad modell som går under namnet Lada Niva Urban. En nyhet från Lada är den modernare Lada Kalina Cross. Lada har anamat den senaste trenden i bilvärlden och skapat en crossover, dvs en personbil som är förhöjd och hamnar någonstans mellan vanlig bil och SUV.

Men modernast från Lada är väl ändå Niva? En bilmodell som överlevt så länge att den gått från nyhet till bortglömd och modern igen, ja i alla fall avseende biltypen. Hursomhelst så mer ”kult” kan det knappast bli att äga en Lada Niva, det är inte bara en bil utan ett levande kulturhistoriskt föremål. Köp en Niva och mer hipstercoolt kan det knappast bli.

Nyheter från lada är även: Lada Largus Cross och Lada Granta. Vad tror du? kommer Lada att ta sig in på topp 20 listan i Sverige under kommande år?

 

Exit mobile version