Site icon Bytabil.net

Köpa bildelar online på internet, bättre än förr i tiden.

Reservdelar till bilen på internet ökar möjligheterna!

Förr fanns det bara några få ställen att åka till när man ville ha reservdelar till bilen utan att åka till märkesverkstaden. Idag har möjligheterna till att själv laga bilen billigt ökat markant. Detta på grund av att internet öppnat upp nya möjligheter för butiker och kunder att nå varandra lättare. Biltema och några till var det som man hade som val förr i tiden, dessa har fortfarande fördelar i många fall varför de också finns kvar. Men internet är en överlägsen möjlighet att hitta exempelvis specialdelar till bilen. Något som är dyrt som orginaldel men ofta lätt att byta är bilens strålkastarinsatser. Dessa finns i många fall att köpa betydligt billigare via andra leverantörer, trots att det är en modellspecifik detalj. Detta gäller framför allt till storsäljande bilmodeller. Nu när reservdelsföretagen börjat använda internet som försäljningshjälp så kan de tillhandahålla produkter som tidigare inte var lönsamma. Många av dessa internethandlare för bildelar har sitt säte i biltäta Tyskland. Ofta har de haft verksamhet i många år på plats och nu har internet ökat möjligheten för dem att nå ut till nya kunder i andra länder, ett exempel på en tysk onlineåterförsäljare av bildelar är Mister Auto som erbjuder både stålkastare och bromsbelägg samt mycket mer. Extra plus att webbsidorna idag ofta är skrivna på Svenska samt att man i många fall kan fylla i sitt registreringsnummer för att få fram enbart delas som passar till den egna bilen.

Till nyare bilar så brukar de flesta använda orginaldelar samt även anlita märkesverkstaden för att göra jobbet. Vissa reparationer som är enkla och inte har något med garantierna att göra kan man dock ibland göra själv, eller anlita annan verkstad för jobbet. Torkarblad kan givetvis bytas av de flesta själva, likaså lampor. Men även bromsar som är klassade som slitagedelar kan vara något man fixar själv. OBS! nya bilar som är utrustade med automatisk handbroms kan vara lite svårare att hantera själv och ibland måste man ha verkstads hjälp, kolla upp det först.

Det är framför allt när bilen börjat bli äldre som man inte vill kosta på den lika mycket som när den var nyare. En bil som inte är värd så mycket vill man bara åka med så mycket som möjligt fram tills den ska skrotas. Men i många fall är det fortfarande lönsamt att fixa bilen om kostnaderna inte är för stora. Speciellt säkerhetsdelar som bromsar är viktigt att hålla i gott skick så länge bilen körs, ju äldre bilen blir desto viktigare blir det att dessa bildelar kan köpas till låga priset. Dessutom är många som äger äldre bilar mer händiga och fixar bilarna själva, då är det enda hindret priset på reservdelen. Därför är det bra att det finns många olika ställen att köpa bildelar ifrån!

Exit mobile version