Site icon Bytabil.net

Köpa begagnad Toyota Yaris 2006 – 2009

Funderar du på att köpa en begagnad Toyota Yaris årsmodell 2006 till 2009? Då har du chans att göra en bra bilaffär och åka billigt i en liten funktionell bil. Det finns dock några saker att tänka på som listas längre ner.

Toyota är idag ett väldigt populärt bilmärke som många vill byta bil till. Anledningen till detta är förstås det höga kvalitétsryktet. Detta lockar dessutom inte minst begagnatköpare. Toyota Yaris är som begagnatbil extra populär då många som köper begagnade bilar letar efter mindre bilar av kostnadsskäl, då står sig Toyota Yaris bra förstås!

Nybilsspekulanter är ofta lite besvikna över bilens design, inte minst invändigt som man tycker att Toyotas bilar är lite för tråkiga. Frågan är om detta argument stämmer? Vi nordbor är lite mer av flockdjur när det gäller vad vi köper, vi köper gärna samma som flera andra köper. När man säger att Toyotas bilar är tråkiga så kanske det egentligen bara är något man hört från andra, en del har troligen inte ens varit och sett en Toyota. De som köper bilen ny gör det troligtvis ändå för Toyotas kvalitétsrykte i första hand, men även för att de tycker om bilen. Ingen skulle väl köpa en bil de inte tycker om, eller hur?

Som begagnatbil är intresset stort bland många. Helt plötsligt är det kvalité som kommer först och rykten om tråkig design bryr vi oss inte om längre.

Krockskydd: Toyota Yaris2006-2009 har ett bra krockskydd. Betyget i EuroNCAP blev 5 av 5. Men det slutar inte där, Folksam har låtit göra en unik test. Toyota Yaris har fått krocka mot en Volvo 945, som är en betydligt större bil. Målet med testet var att se hur en äldre större bil står sig mot en nyare liten bil. Toyota Yaris vann vilket kanske inte så många, inklusive mig skulle gissat. Här kan du läsa om detta test.

Antisladd är standard.

Rostskydd: rostskyddet är en av Toyota Yaris svagare sidor. Rostskyddsbetyget är 2 av 5. Det finns gott om otätade skarvar, snålt med underredesmassa och innerskärmar saknas vid bakhjulen. Även om dörrar, huv och baklucka har tätas bra så saknar dessa tillsammans med balkar under bilen invändig behandling. Gör därför en extra granskning av rosten innan du köper en begagnad Toyota Yaris.

Trots Toyotas goda kvalitetsrykte så underkänns Yaris oftara än genomsnittsbilen. Detta är dock ofta ägarrelaterat underhåll. Bromsar visar ofta brister. Många anmärkningar görs även på att lamporna är ur funktion. Troligen är Yaris ofta en andra bil i hushållet som inte körs lika ofta.

Motorerna har kamkedja. Lyssna dock efter rasslande ljud, speciellt ju äldre bilen är och ju längre den gått. Kanske sitter kedjan löst och riskerar att kugga över med allvarlig motorskada som följd.

Källa: ViB Begköpguiden 2012

Exit mobile version