Site icon Bytabil.net

Kia lanserar exklusiva Sportspace

Kia växlar upp och satsar på att utveckla och förbättra sin bilpark. Kia har just visat upp sin nya konceptbil Sportspace. Denna bil är för de som vill kombinera, nytta, sportighet och lyxkänsla. Sportspace har panoramaglastak som tänker en stor del av bilen. Läderklädsel ingår samt en multimediadisplay som ersätter backspegeln när bilen körs. Just det, den traditionella backspegeln är borta och ersatt av kamera och videodisplay. Lastutrymmet har fått en speciell funktion med stålvalsar som gör det lättare att lasta bilen samt därefter sjunker ner och säkrar lasten. Detta bli intressant att se i verkligheten. Måtten är: 4855 mm lång, 1870 mm bred, 1425 mm hög.

Det som generellt gäller vid uppvisning av konceptmodeller är att det inte är säkert att bilen kommer att produceras samt om den produceras så är det slutgiltiga utförandet ganska ofta lite annorlunda.

Hur det blir med Kia Sportspace återstår alltså att se. Jag tycker personligen att denna bil verkar intressant och kan ha en hel del att erbjuda, men är lite skeptisk till borttagandet av backspegeln. Men visst kan det vara bra när man har en fullastad bil, men lite snöslask brukar ofta ta bort kamerabilden. Kanske en kompletterande backspegel som kan fällas in/ut från taket??

Exit mobile version