Site icon Bytabil.net

Kia Carens

Nya Kia Carens har sju säten och är därmed en minibuss som är perfekt till vardags för en barnfamilj. Det är en snygg och genomtänkt bil med möjlighet till god förvaring eller att frakta många passagerare.

Det finns ett flertal motoralternativ att välja mellan i Kia Carens, men den som antas bli populärast i Sverige är en dieselmotor med 115 hästkrafter. Maxhastigheten ligger på 181 km/h och bilen går från 0-100 km/h på 13 sekunder. Kia Carens är trevlig och lätt att köra, och förhållandevis tyst när man kör på motorväg. Den är också mycket lättstyrd och man kan även välja tre olika lägen beroende på hur man vill köra, varav ett är mer sportigt.

Man sitter mycket bekvämt och ganska högt i framsätet, och sätena är ganska stora. Baksätet är relativt bekvämt och i mellansätena kan man också anpassa ryggstöden samt skjuta sätena framåt och bakåt vid behov. Det finns också bord som kan fällas ut från ryggen på framsätena för extra bekvämlighet. Lite trängre är det i baksätet, och denna del passar bäst för lite mindre barn. De två sätena baktill kan fällas ned i golvet vilket utökar lastutrymmet rejält till 492 liter. Man kan även fälla ned alla baksätena och få ett bagageutrymme på mer än två meter. Med alla säten uppfällda är bagageutrymmet däremot endast 100 liter. Inredningen är snygg och stilren och ger intrycket av att vara av hög kvalitet.

Det som kunde förbättras när det gäller Kia Carens är säkerheten, och det finns inga av de senaste moderna  avancerade säkerhetsfunktionerna som tillval. Detta är en nackdel särskilt eftersom den utger sig för att vara en typisk familjebil. Den har dock högsta betyg i Euro Ncap’s krocksäkerhetstest. Priset för Kia Carens börjar på 189 900 kronor och bilen finns ute att köpa nu.

Exit mobile version