Site icon Bytabil.net

Jämför billån när du köper bil

Jämför billån inför bilköpet!

Att köpa en ny, eller nyare bil kostar ofta mycket pengar. De flesta lånar därför pengar till bilköpet. Ska du finansiera ditt bilköp med billån så jämför bankerna. Idag finns det tjänster på internet som enkelt hjälper dig att jämföra olika banker och lån. Tack vare dessa tjänster på nätet så har konsumenter idag betydligt bättre styrka och möjligheter att låna pengar till bättre räntor och bättre villkor.

Detta inlägg innehåller reklam

En tjänst på internet som specialiserat sig på att hjälpa konsumenter att få bättre lånevillkor via internet är MyLoan. Jämför billån hos dem för att få erbjudanden från olika banker. De har specialiserat sig på olika typer av lån där billån är en av dessa. Tjänsten är gratis att nyttja och du är inte tvingad att teckna lån från någon av de banker som ger dig erbjudanden. Du kan alltså fylla i din intresseanmälan gratis, vänta någon dag och därefter ta del av vad bankerna erbjuder dig, tycker du något av dessa erbjudanden är bra så går du vidare och genomför låneansökan hos den bank du väljer. Tycker du inte något erbjudande är bra så behöver du inte teckna dig för något billån hos dem.

När du fyller i intresseanmälan för att jämföra olika billån så kommer en kreditupplysning att tas, denna delges för bankerna inför att de ska lämna erbjudande till dig. Fördelen i detta fall är att enbart en kreditupplysning tas istället för flera vilket sker om du går till olika banker själv. Idag sätts många räntor för privatlån individuellt baserat på låntagarens ekonomiska bild. Därför är det svårt att få ett exakt låneerbjudande idag från bankerna utan att de gör en kreditupplysning först. Det enda du ser på deras egna hemsidor är ett räntespann som är ganska stort.

Idag finns många flera banker än förr, tack vare internet. Utbudet är enormt och det är svårt för konsumenter att få reda på alla dessa banker och de valmöjligheter som finns. Men nu har alltså tekniken gått framåt och tjänster utvecklats som ökar och förbättrar möjligheterna för finansinstitut och kunder att lättare hitta varandra, båda vinner.

Så därför är internetsidor likt MyLoan som hjälper till med att jämföra billån och andra typer av lån bra för konsumenterna. Det går snabbare att få låneerbjudanden och bara en kreditupplysning tas. Inga tvång, teckna lån bara om du vill.

Att välja bil är ofta det som man först tänker på inför ett bilköp. Ekonomi är dock en mycket stor del av att äga bil och faktiskt så pass stor att det är minst lika viktigt som bilvalet. Utöver att jämföra billån så bör du också jämföra bilpriserna. Även detta kan du göra idag lättare på internet. Ta dig tid att besöka bilmärkens egna hemsidor om du funderar på att köpa en helt ny bil, var gärna lite öppensinnad och inte för märkestrogen för då ökar valmöjligheterna. Letar du en passande begagnad bil så finns det massor med sidor likt Blocket med flera där både privatpersoner annonserar samt bilhandlare. Just inför ett köp av begagnad bil är det ännu viktigare att vara påläst om vad bilen bör ligga på i pris. Ofta, men inte alltid sätter bilhandlarna i sin annonsering det pris de säljer den begagnade bilen för, dvs rätt pris direkt. Det är inte samma prutande idag som förr. Detta har internet bidragit till då det blivit så mycket lättare att jämföra priser på begagnade bilar idag, sätter handlarna ut ett för högt pris i sin annons så kommer ingen till butiken helt enkelt. Det kostar dock inget att höra sig för och kan du se att bilen stått ett tag hos bilhandlaren så är det mer sannolikt att det går att få ner priset.

Välja biltyp är också något du bör tänka på avseende inför köpet. Hur stor bil behöver du? Hur mycket bränsle drar den? Hur ofta ska den servas? Garantier?

Inför bilvalet är det en hel del att tänka på som billån, bilpris och efterföljande kostnader under ägandetiden. Gör det enklare, nyttja internet och jämför billån samt hitta information om bilen du tänkt köpa.

Exit mobile version