Site icon Bytabil.net

Jag vill klargöra att BYTA BIL på Tumblr ej drivs av mig

Tumbl kontot Byta Bil publicerar hela artiklar ”rippade” rakt av från mig utan tillstånd.

Det finns ett konto på sociala nätverket Tumbl som utan tillstånd publicerar hela artiklar ursprungligen skrivna av mig, på webbsidan bytabil.net (Inte på Tumbl). Kontot på Tumbl heter ”Byta Bil”.

Artiklarna som ursprungligen kommer webbsidan Bytabil.net publiceras på Tumbl kontor Byta Bil i sin helhet utan referens till källan. Andra inlägg på detta Tumblr konto är delningar med citat av artiklar från andra webbsidor där källan anges korrekt, dessa avslutas dock ofta med en uppmaning att besöka min sida ”bytabil.net”. Just detta förstärker därför intrycket att kontot Byta Bil på Tumblr drivs av mig, vilket det alltså inte gör.

Att publiera, referera, dela och citera med hänvisning till källan är helt okej, och något jag tycker är bra samt gärna uppmuntrar till. Att publicera andras material i sin helhet utan tillstånd är olagligt. Fortsätt gärna, men som en egen verksamhet med delningar, citeringar med angivna referenser samt källor och framför allt utan att publicera hela texter utan tillstånd rakt av.

Utöver detta finns även ett Tumbl konto utan innehåll som heter ”Bytabil.net” som i sin beskrivning uppger sig som att det drivs av mig, vilket det inte gör.

Detta har pågått i över två år och berör följande två konton, som alltså inte drivs av bytabil.net

https://bytabil.tumblr.com/

https://bytabilnet.tumblr.com/

 

Exit mobile version