Site icon Bytabil.net

Intresset för nya bilar lågt, framtiden är istället…

Säljfesten är över speciellt för nya elbilar.

Det vädras sämre tider och räntehöjningarna har nu slagit igenom rejält i svenskarnas plånbäcker. Bland annat TV4 nyheterna har idag rapporterat om vikande färsäljning ar framför allt elbilar. Svenskarna har inte längre råd att köpa nya elbilar som kostar runt 600 000 kronor.

Istället kommer nu intresset öka för begagnade bilar, så som det alltid gjort i konjuktursvängningar nedåt. Nu blir det extra fokus på begagnade dieselbilar som stiger på intresselistan. Man ska ju inte glömma att många av dessa ändå klassades som miljöbilar när de såldes som nya. De gamla riktigt skitiga dieselbilarna börjar nu försvinna helt från marknaden på grund av åldern.

Så, våren ljusnar för begagnade diesel och bensinbilar just nu.

Framtiden är dock helt elektrisk, jättehögt fokus ligger på att göra billigare elbilar och i kombination med mindre bilstorlekar för att kunna erbjuda så billiga elbilar som möjligt. Inom inte allt för snar framtid kommer sannolikt elbilarna och bensinbilarna att mötas prismässigt och kan folk ladda bilarna på ett tillrckligt smidigt sätt så lär det då gå snabbt att övergå till enbart nya elbilar.

Så, dagens spådom är: Begagnad bil idag, liten elbil imorgon.

Exit mobile version