Site icon Bytabil.net

Hur man nollställer servicelampan på Volkswagen Golf gen 5, 6 och 7

Hur nollställer man servicelampan och oljeservicelampan hos Volkswagen Golf?

Att nollställa serviceindikatorn och oljeservice lampan hos VW Golf generation 5,6 och 7 årsmodellern mellan 2003 till 2021. Att serva bilen själv och nollställa bilserviceindikatorn är något som man vill göra när bilarna blir äldre. När man gör oljebyte och bilservice själv så vill man därefter att servicelampan hos sin VW Golf ska sluta lysa och här är några sätt som man nollställer servicelampan hos olika VW golfmodeller. Grunden i detta är förstås att man först genomför bilservicen innan man nollställer servicelampan hos din Volkswagen Golf. Oljebytet är viktigt att utföra inom specifierad tid och speciellt vissa volkswagenmotorer är känsliga om oljebyte och service utförs för sent, vissa är det till och med så att man bör göra det med god marginal jämte av VW angiven serviceintervall.

Volkswagen Golf generation 5 årsmodell ca: 2003 – 2008

Här finns det två analoga runda klockor/kupor i förarinstrumenteringen bakom ratten. Vänster för varvtal och höger för hastighetsvisning. Nedtill förarinstrumenteringen till vänster och höger sida finns några små knappar. På höger sida finns en knapp för nollställning av trippmätare ”0.0” står det på denna. På vänster sida så finns det två knappar som normalt används för att ställa klockan, ”h” står det på ena och ”min” står det på den andra.

Proceduren:

Volkswagen Golf generation 6, årsmodell ca: 2008 – 2012

Det finns två analoga runda kupor i instrumenteringen, den vänstra visar bilens varvtal och den högra är hastighetsmätaren. Precis under de runda kanterna hos dessa visare finns en knapp, en knapp för varje rund mätare (Höger och vänster). Den högra knappen som det står ”0.0/SET” under hasighetsmätaren används vanligen till att nollställa km-räknaren.

Proceduren:

Volkswagen Golf generation 7, årsmodell ca: 2012 – 2021

Här finns det både indikation för oljeservice och inspektions service. Därför behöver man göra nollställningen i två steg, vilket är lika fast två gånger efter varandra.

Nollställa servicelampan hos Golf med analoga fysiska visare:

Nedtill i förarsinstrumenteringen mellan varvtalsräknare och hastighetsmätare finns en knapp som normalt användsför att nollställa trippmätaren. Det står ”0.0” på knappen.

Exit mobile version