Site icon Bytabil.net

Hur lagar man stenskott på bilen?

Hur man fixar ett stenskott, lackskada på bilen själv

Hur man lagar små lackskador på bilen ställer sig många frågan. Det behöver inte vara så svårt som man kan tro att laga små stenskott på bilen, eller mindre lackskador på bilen.

Börjar bilen bli till åren? några mer eller mindre stora stenskott eller lackskador kanske har kommit då. Att lämna bilen till en lackverkstad där proffs tar hand om bilen är givetvis det bästa men inte alltid det man som bilägare vill kosta på. Ju tidigare man tar hand om skadan desto bättre, och små lackskador på bilen kan man ta hand om själv i förebyggande syfte. Rör det sig om ett större skadeområde och en nyare bil, nyttja istället en bilskadeverkstad och glöm inte att först kolla upp om du har en bilförsäkring som kanske täcker skadan.

Tips på hur man lagar små stenskott och lackskador på bilen själv

Köp en bättringsfärg i bilens färg. Många biltillverkare säljer små lackskadereparationskit i de färger som bilen sålts i. Det kan vara bra att skaffa en sådan om det finns. I annat fall så får man hitta en så lika färg som möjligt hos en affär som säljer biltillbehör.

Är det bara ett litet stenskott som precis nyligen skett på bilen så behöver detta inte alls vara så omständigt att laga, troligen har ingen rost hunnit uppstå då. Det kan vara bra att i förväg köpa ett lackreparationskit i bilens färg från biltillverkaren att ha hemma. Var alltid noga med rengöringen först och pensla sen på bättringsfärgen så kan dessa småskador vara fixade på bara några minuter.

Exit mobile version