Site icon Bytabil.net

Hongqi bilmärke – Vad är det för något?

Vilka är Hongqi elbilar?

Hongqi är ännu ett elbilsmärke som lanseras i Europa och Sverige. Just nu poppar väldigt många kinesiska elbilsmärken upp. Det är svårt att få någon information om dem då de inte funnits länge i Sverige. Hongqi satsar på lyxiga elbilar, och inte är de billiga.

Elbilen Hongqi E-HS9 har en design som får en att tänka på Rolls Royce. Men frågan är hur exklusiv bilen verkligen är? Hongqi har satsat på den exklusiva looken och visst är det en elegant bil. Den är också stor och hög. En viktig detalj när det gäller exklusiva lyxmärken är kvalité och material. Där är frågan hur Hongqi står sig och det är något man behöver tänka på om man är spekulant på en elbil från dem. Att få något att se lyxigt och elegant ut är en sak, en annan sak är det att leva upp till utseende när det väl gäller. Med det sagt innebär det inte att det behöver finnas något negativt med Hongqi, det vet jag inget om just nu. Exlusivitet och lyxmärken handlar om förtroende, utan förtroende så kommer inte kunderna tillbaka och de kommer inte att locka nya. Så om Hongqi verkligen menar allvar med sina bilar och vill tillhöra den exklusivare lyxklassen så måste de helt enkelt leva upp till detta. Det man kan se på bilderna ser elegant och exklusivt ut i alla fall.

Här kan du läsa mer på Wikipedia om Hongqi biltillverkare

Lite fakta om elbilen Hongqi E-HS9:

Två batteristorlekar finns:

Prestandan är i sportbilsklass, och då är detta en stor bil så det är inte dåligt.

Hongqi lovar komfort på kunglig nivå. Baksätet är inte som hos de flesta utan här ryms två personer och inte tre som brukligt. Det är två rymliga stolar med armstöd för bättre komfort. Det blir som en bil där man har egen privatchaufför och sitter bak istället för fram. Men det är faktiskt så att bilen har minst 6 sittplatser för du kan även välja en mer klassisk 7 sitsig version också. Bilen har stora digitala skärmar, vilket förvisso inte är något unikt längre idag, men så som man förväntar sig en bil i den lyxigare klassen.

När det kommer till säkerhet så finns inte så mycket information idag. Hongqi skriver själva att bilen har hög säkerhet med en massa av de moderna säkerhetssystemen som vi förväntar oss alla nya bilar idag. De skriver inget allt om den fysiska krocksäkerheten och det finns inget krocktest resultat hos EuroNCAP. Så den frågan lämnas lite öppen, speciellt kinesiska bilar har visat på olika resultat när de väl testat sina bilar, vissa har fått resultat i absolut toppklass och vissa tvärtom. Så. bara att vänta på resultat när det finns innan man kan göra någon värdering på detta.

Prisbilden

Ja detta är inte en billig bil, vilket aldrig en exklusiv lybil är. Men det beror på vad man jämför med, står sig bilen upp mot de absolut exklusivaste bilarna som finns att köpa idag så är den billig. Men då det är ett helt nytt bilmärke i Sverige så måste de både leva upp till vad en lyxbil ska vara samt bygga upp varumärkets förtroende. Lyckas Hongqi med detta, ja då lär priserna bli högre sen.

Pris standardversion 900 000 kronor (Välutrustad från start), mellanversion 1 080 000 kronor, och lyxigaste versionen 1 170 000 kronor.

Exit mobile version