Site icon Bytabil.net

Head Up display i bilen

Head Up display (HUD) har funnits ett tag på bilmarknaden hos vissa bilmärken. Nu introducerar även Volkswagen Head Up display i sitt bilprogram, Volkswagen Passat är först ut med Head Up display. Head Up display är troligen något som kommer att bli allt vanligare i bilar framöver, så hur funkar detta?

BMW Head Up Display

Head Up display projekterar en bild i bilrutan och det upplevs som att informationen svävar. Head Up informationen visas alltså inte i någon traditionell instrumentbräda. Det skiljer lite hur och var informationen visas mellan olika modeller. I vissa Head Up system så visas informationen ganska nära och i nivå med vindrutan fram, medans i vissa andra system upplever man att informationen svävar en bit framför bilen. Det skiljer också vilken typ av information som visas. Hos alla bilar med Head Up display så visas minst hastigheten i siffror, men flertalet kan också visa information för Navigation. Nyare bilar med avancerade säkerhetssystem kan också visa varningsinformation i Head Up Displayen.

Hela tanken med Head Up display är att föraren aldrig ska behöva flytta blicken från vägen. Volkswagen vill också påtala att föraren inte blir lika trött vid bilkörning då blicken inte hela tiden flyttas mellan väg och instrumentbrädan för hastighetsavläsning.

De Head Up displayer jag testat hittills fungerar dock inte ihop med solglasögon. Informationen försvinner helt när solbrillorna är på. För min egen del så har detta system därmed främst varit användbart vid kvällskörning, och då varit en uppskattad funktion.

Head Up Display i Volkswagen Passat 2015:

 

Exit mobile version