Site icon Bytabil.net

Golf GTI 2013, årets busbil!

Liten busbil med stor körglädje, vilken bil tänker du på då? Chansen är mycket stor att det är just Golf GTI.

Golf GTI är numera en klassisk liten sportbil inom standardbilsegmentet. När Volkswagen Golf numera har uppnått version 7 så kommer givetvis en aktuell GTI utgåva i modellserien. Legendarisk, skulle jag vilja kalla Golf GTI.

Vad finns det under huven då? Jo en bensinturbomotor på 230 hästkrafter som tar dig från 0 till 100 km/h på 6,4 sekunder! Toppfarten är 250 km/h. Går det snabbt så måste det kunna bromsas också, nya Golf GTI är utrustad med 17″ bromsskivor.

Ytterligare detaljer är: Progressiv styrning som gör bilen lätt att ratta vid parkering samt stadig vid körning i högre hastigheter. En kul detalj är att växelspaksknoppen har formen av en Golfboll, inspirerat från ursprungsmodellen. Klassiskt rutigt tyg har traditionellt valts ut för denna version.

Ja allt ovan är en sammanställning av fakta från Volkswagens hemsida för nya Golf GTI, men egentligen behöver man inte läsa speciellt mycket av dessa fakta för GTI varumärket sätter direkt allt på plats. Alla vet ju att med en Golf GTI så får man körglädje, och det går snabbt, snabbt och jättesnabbt. Inom ramen för rimligt pris. Men hur mycket man än jämför den med supersportbilar som Ferrari med flera så kan dessa inte slå Golf GTI på en punkt: Världens busigaste småbil!

Exit mobile version