Site icon Bytabil.net

Fords nya motorer

Ford fortsätter med utvecklingen av deras Ecoboost bensinmotor. De fintrimmar motorerna för bättre bränsleförbrukning och högre effekt. Nu kommer en ny 1,5 liters Ecoboost motor som ersätter den tidigare 1,6 liters Ecoboost motor. Motoreffekterna är desamma som tidigare 150 respektive 180 hästkrafter.

Även TDCi dieselmotorn finjusteras och tidigare 1,6 liters blir även här 1,5 liters motor, motoreffekten kvarstår på 115 hk.. Det kommer även likt tidigare att finnas en version på 95 hk. Jag har provkört 1,5 liters TDCI på 115 hästkrafter i nya Ford Focus och det är den bästa dieselmotorn i denna motoreffektklass jag kört hittills, i alla fall när den sitter i nya Ford Focus. Även 2.0 TDCi motorn uppgraderas med bättre effekt och vridmoment.

Under 2015 kommer även en 120 hk 1,5 TDCi dieselmotor med powershift automatväxellåda. Även 1,5 95 hk versionen kommer att kunna fås med automatväxel. 125 hk Ecoboostmotorn kommer också den att kunna köpas under 2015 med automatväxellåda.

Ford anger att bränsleekonomin är förbättrad med upp till 19%. i de nya motorerna. Ford har också effektiviserat dieselfiltret för bättre rening.

Summerat så är det högre prestanda, lägre bränsleförbrukning, bättre filtrering och kommande automatlådor som gäller 2015 för Fords motorprogram. Det låter bra det.

Exit mobile version