Site icon Bytabil.net

Ford Focus Ecoboost

Ford Focus Ecoboost har en bensinmotor som ger dieseln konkurrens i bränsleförbrukning.

Med en ”downsizad” bensinmotor på 1 liter, tre cylindrar och turbo m.m. så har Ford fått ner bensinförbrukningen rejält. Detta utan att körbarheten har försämrats allt för mycket. 0-100 går på 12,5s, långtifrån en sportbil men inom ramen för ”normalbilen”. Förbrukning 4,8 liter/100km, räkna dock med något högre då man själv normalt inte riktigt kommer ner i nivåerna som anges av tillverkarna.

Utsläpp 109 gram/km vilket gör den berättigat till skattebefrielse de fem första åren med dagens gällande regler, förändringar kommer ske 1:a januari.

Maxvridmomentet 170 newtonmeter för 100 hk motorn kommer redan vid 1400 varv/m och hänger med upp till 4000. Det finns också en 125 hk version som inte drar speciellt mycket mer.

Numera har Ford dessutom 5 års garanti på sina bilar.

Kan det nu vara dags att byta bil till en Ford Focus? Ja, vid lite letande så finns det Focusar med denna motor till bra kampanjpriser. Det är vid dessa kampanjer som Ford blir ett riktigt bra köp. Så om du vill ha en bensinsnål bil och du ser en bra Ecoboost kampanj, byt bil till Ford Focus Ecoboost!

DN motor har provat bilen, läs mer här.

Exit mobile version