Site icon Bytabil.net

Fisker har attraktiva elbilar

Fisker är återuppstått och erbjuder prisvärda intressanta elbilar.

Kanske det intressantaste elbilsmärket just nu? Fisker erbjuder mycket intressanta bilmodeller som både pressar pris och räckvidd. Fiskers utbud är väldigt bra genomtänkt och har mycket bra förutsättningar att stå sig bra i kunkurrensen från nya elbilsmärken som domineras av kinesiska biltillverkare just nu.

Det är bilmodellen Fisker Ocean som står i fokus. Ocean är en kombibil med alla dess praktiska inslag så som vi önskar i Sverige. Fisker Ocean är också väldigt snyggt designad och känns toppmodern för en kombibil. Idag är det mest SUVar som dominerar men då det är kombibilens egenskaper och SUV:ens design som kunderna vill ha så uppstår olika typer av halvvarianter, även kallade Crossover som är mer utan klassiska bilar med förhöjd kaross som ges designdrag från SUV bilarna. Fisker Ocean är lite tvärtom, den har en coolt designad kombikaross som helt klart hänger med i tidens anda ändå.

Dessutom har Ocean solpaneler på taket som hjälper till och laddar bilens batteri (oklart om detta är standard eller tillbehör), bilar befinner sig ju ofta utomhus så det är bra tänkt nu när tekniken för solpaneler blivit billigare.

Räckvidderna som ebjuds är tre versioner:

Sport: 44 mil och kostar 450 000 kronor, framhjulsdriven

Ultra: 61 mil och kostar 615 000 kronor, fyrhjulsdrift

Extreme: 70 mil och kostar 755 000 kronor, fyrhjulsdrift

Viss utrustning skiljer bilversionerna åt utöver batteri och drivlina, men sport och ultra har ganska lika utrustning. Värt att beakta är att det i produktunderlaget står att det bara är Extreme versionen som har värme i fram och baksätet, det kan tolkas som att Sport och Ultra inte ens har värme i framstolarna. Men å andra sidan, det är en elbil och då kanske man kan lägga in en liten fårskinnsdyna på sätet under kalla dagar istället. Ytterligare information som kan vara av stort värde är att de flesta av de avancerade tekniska systemen för olika typer av kollisionskydd först är klara att levererasa i slutet av 2023, så kan vara värt att invänta att bilen får denna utrustning om det inte är något som bara kan uppdateras med mjukvara.

Exit mobile version